Bekkenskjevheter og kroniske smerter?

Viktigste kroppsdelen din er bekkenet med hofteleddet. Når det er ute av balanse kan det påvirke vond rygg, vonde skuldre, vond nakke, vonde knær.....i det hele tatt en rekke problemer med hele kroppen.

Det er mange alternativer for hva som kan være ute av alignment her, men jeg skal nøye meg med de mest vanlige tilstandene. Anterior tilt (framovertipping) posterior tilt (bakovertipping) og lateral tilt (sideveis som ved benlengdeforskjell). Dette kan så kombineres med ulike typer "shift", altså at hofteleddet blir framskutt foran anklene og du står omtrent som en skihopper i lufta.

Mike Robertson har skrevet en fantastisk bra artikkel om anterior og posterior tilt, som jeg linker til lenger ned her. Den inneholder det meste du trenger å vite for hvordan man skal rette opp slike "holdningsubalanser" hvis det påvirker bevegelse og smertetilstand.

For det er mye man kan gjøre mye selv, samtidig som behandling kan gi langt hurtigere resultater. Det er et sett muskler som trenger avspenning, et sett som trenger styrking, og noen som må "vekkes" til live igjen.

Bildet under viser posterior tilt, som gir "flat" rygg og bidrar til dårlig hoftefunksjon.

------------------------------------
En anterior tilt gir hyperlordosis, eller for mye svai og magen bulende ut. Dette også kan gi ryggproblemer, gjerne kronisk vondt i ryggen grunnet lokal belastning på enkeltledd.

Les mer på Mike's glimrende artikkel her:
Hips don't lie...
-------------------------------------------------------

Om Verkstedet Hadeland:

Klinikk Verkstedet skal hjelpe klienter til å bevege seg smertefritt, skape bedre helse og bidra til økt livskvalitet.

Måten vi gjør det på er gjennom ulike verktøy innenfor bevegelsestrening, funksjonell trening, kostholdsrådgivning, smerteundervisning, coachingsamtaler for endring og stressmestring, samt pustetrening. 

I tillegg jobber vi strukturelt for å bedre leddbevegelser, skape smertedemping, muskelavspenning/ balanse, samt oppretting av skjevheter og holdning. Vi samarbeider med ledene aktører innenfor funksjonell medisin for å avdekkke årsakene bak plagene dine, blant annet gjennom utvidet laboratorietesting av mage/tarm, hormonubalanser og bakterieflora.

Vi har en visjon om å hjelpe flest mulig mennesker til bedre helse gjennom en transformativ prosess der klientene lærer å ta vare på seg selv gjennom innsikt, kunnskap og ferdigheter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva gjør oss så kronisk slitne?

Mysteriet Fibromyalgi, kroniske smerter og Nobligan.

Kronisk symptombehandling