5 måter å få mer glede inn i livet ditt

 Har sakset følgende fra den glimrende bloggen til Chris Kresser, der han tar opp farene med kronisk stress og hva det gjør med organismen vår. "Medisinen" er enkel og kommer under her!
-------------------------------------------------------
Charnetski og Brennan skrev en bok der de undersøkte flere "glede stimulerende" opplevelser som har blitt vitenskapelig bevist å fremme helse og trivsel.

Det handler om følgende aktiviteter:

    * Musikk (lytte til det eller gjør det)
    * Berøring (blant annet massasje, sex og enkel menneskelig kontakt)
    * Kjæledyr
    * Humor (latter)
    * Lys, syn og innsikt (tilbringe tid utendørs, bønn / meditasjon og positiv holdning)

De fleste av oss er allerede klar over den helbredende kraften i de tingene som er nevnt ovenfor - i alle fall på noen nivå. Men i vår kultur er det også en overveldende tillit til medisin, kirurgi og andre fysiologiske tiltak for å behandle sykdom.

Selv om vi kan følge ideen om at stress fører til sykdom og nytelse kan forhindre det, hvor mange av oss kan faktisk registrere den samme betydning ved ulike tiltak? Som å lytte til musikk eller se en morsom film, og sammenligne det med effekten av å ta en pille?
Bevisene er krystallklare på at våre tanker, tro, følelser og atferd er alle i stand til å fremkalle de samme fysiologiske forandringer i kroppen vår som mat, kosttilskudd, piller og medisinsk kirurgi er.

Hvis du tviler på at dette er sant, vurdere placebo effekten. Det har blitt bevist om og om igjen at farmakologiske stoffer som sukker piller kan ha samme eller enda større terapeutisk effekt enn legemidler i visse tilfeller. Enda mer imponerende er de forsøk som har vist at humbug kirurgi (når små snitt er laget for å overbevise pasienten de har hatt operasjonen, men ingen kirurgi er utført) er til tider så effektiv som den faktiske operasjonen.

Dette peker på kraften vi alle har til å helbrede oss selv. Hvis bare et forslag eller troen på at vi vil helbredes er nok til å framkalle fysiologiske forandringer som fører til helbredelse, uten tilstedeværelse av eventuelle "aktive" farmakologisk stoff eller kirurgisk inngrep, så kan så klart våre tanker, tro og følelser også ha potensial til å være kraftig medisin.

Her er en lekse neste uken som kommer:
Sørg for å gjøre noe hyggelig for deg selv hver dag. Enten det er å lytte til musikk, få (eller gi) massasje, kose med et kjæledyr, gi deg selv en dose latter, gå i naturen eller bare mediter for deg selv.

De helsemesssige effektene vil være store, nå! 


Kommentarer

  1. Det var smarte punkter, som jeg skal huske å tenke på ;)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva gjør oss så kronisk slitne?

Mysteriet Fibromyalgi, kroniske smerter og Nobligan.

Kronisk symptombehandling