MindSpa eller Holosync - vitenskapelig meditasjon som virker!

I en travel hverdag er meditasjon et godt hjelpemiddel for optimal helse, og kanskje helt nødvendig i en eller annen form. Studier viser at så lite som 10 minutter om dagen gir fysiske og psykiske gevinster når det gjøres regelmessig. Det finnes flere retninger og flere metoder som kan brukes, fra rene åndelige veier til mer vitenskapelige metoder. Og det er det siste jeg skal si litt om her.

Normalt liker jeg å bruke Holosync® som ligger inne på iPod'n og mater hjernen med alphabølger. På samme måte som kroppen responderer på trening ved å bli sterkere, responderer også hjernen med å fungere bedre når den blir utfordret.

Et  annet hjelpemiddel som er enda mer genialt er MindSpa. Det er et lite apparat som  mater hjernen med ulike bølgelengder som senker stressnivået, men i tillegg har du på briller med lysfrekvenser som også trigger hjernen til å endre bølgemønster. I tillegg kan du koble på mp3 spiller og høre f.ex McKenna's "Change your life in 7 days" samtidig med alpha eller thetabølgene. Det gir en total utkobling fra omverden som ellers kan være utfordrende å få til. Dokumentasjonen på at dette fungerer et etterhvert stor, du oppnår reduksjon av stresshormon som kortisol, øker produksjonen av andre hormon som DHEA, bedre nattesøvn og hukommelse, samt hever  stressmestringsgrensen i det daglige. MindSpa er en noe dyrere løsning enn Holosync, men kan absolutt anbefales.

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva gjør oss så kronisk slitne?

Mysteriet Fibromyalgi, kroniske smerter og Nobligan.

Kronisk symptombehandling