Hvor mye karbohydrater spiste våre forfedre?

Det er en epidemi gående på overvekt, hjerte- karsykdommer, kreft, diabetes, autoimmune sykdommer, ME, fibromyalgi osv osv... Helsevesenet sin kapasitet er sprengt og økonomene rasler med sablene for amputasjon av budsjettene. Vi er i et uføre som det bare finnes en vei ut av, - vi trenger å bli friskere!!!

Dette uføre har ikke alltid vært der. En gang i tiden var vi friskere, raskere og sterkere. Hvorfor? Vel..

Aktivitetsnivå kan være en forskjell, stressnivået har endret seg, påvirkning av mer miljøgifter og forurensing, elektronagnetiskstråling øker , og ikke minst hva vi spiser som har endret seg!

Det vi ser i dag er at urbefolkning på tradisjonelt kosthold fortsatt holder seg friske fra alle livstilssykdommer, helt til det vestlige kostholdet blir introdusert til dem. Da får de også samme plagene som vi har. Og det aller største problemet er at maten skaper og trigger inflammasjonsprosesser i kroppen! Øker okisdativt stress og legger til rette for alle alvorlige sykdommer som vi helst ikke vil ha.

Et søk på PubMed gir en rekke treff på paleo diet, så for de som tror at det ikke finnes studier på stenalderkosthold så er det nok å ta av. Studiene viser tydelig at karbohydratinntaket vårt i dag er det høyeste vi har hatt noen sinne. Vi vet også at et høykarbo kosthold direkte påvirker inflammasjonsprosesser og påvirker genuttrykket i cellene.

Likevel tviholder myndighetene på sine syke anbefalinger om hva vi bør spise av næringsstoffer. Kostråd som det anslås har tatt livet av flere mennesker på verdensbasis grunnet sykdom, enn hva den andre verdenskrig gjorde med våpen. Om vi skal ha et perspektiv på ting...


Følgende bilder er hentet fra PubMed:

Karbohydrat nivå i hva vi spiser i dag vs opprinnelig kosthold.

Inflammasjonspåvirkning:
Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva gjør oss så kronisk slitne?

Mysteriet Fibromyalgi, kroniske smerter og Nobligan.

Kronisk symptombehandling