Det store kolesterol­bedraget, av Malcolm Kendrick

Er du en av de mange nordmenn som daglig tar kolesterolsenkende medisiner (statiner) kan denne boken bokstavelig talt redde livet ditt. Denne boken forklarer på en forståelig og underholdende måte hva du kan gjøre for å forebygge hjerte- og karsykdommer, og gir deg kunnskapen du trenger for å sove godt om natten.
Forord ved Tor Ole Kjellevand, lege og tidl. overlege ved hjertemedisinsk avdeling på Rikshospitalet i Oslo

"… Sannheten vil komme frem om ikke så altfor lenge. Om noen år ler vi av kolesterolmyten. Jeg håper vi ikke har gjort alt for mye skade i mellomtiden. Derfor er jeg glad for at vi nå får denne viktige boken på norsk. Kendrick skriver med et stort engasjement, og noen ganger er han noe perfid, andre ganger så morsom at du vil humre og le. Men alt han skriver er vitenskapelig dokumentert. Jeg vil foreslå for norske helsemyndighetene at de kjøper boken og distribuerer dem til alle norske leger med beskjed om at de ikke får skrive ut en eneste kolesterolsenkende "medisin" før de har lest den. Da kan vi spare mange liv og mange penger."Hva gjør oss så kronisk slitne?

De siste årene har jeg fått økt interesse for hva som gir oss mer energi og bedre helse. Når man jobber på klinikk og ser hundrevis av pasie...