torsdag 8. mars 2012

Paleo vs anbefalt diabetesmat - 3 mnd studie

I følge diabetesforbundet bør diabetikere spise mye fullkornsprodukter og lite fett for å kontrollere blodsukker, kolesterol og blodtrykk. Men hvor gode er disse rådene og hvor mye i tråd med ekstisterende vitenskap er de? Denne studien har sammenlignet et lavkarbo steinalderkosthold (paleodiet) med de tradisjonelle rådene.

Etter 3 mnd var det klare forskjeller på flere viktige helseparametre til fordel for paleo kostholdet. Noe som også mengder med klinisk erfaring har vist oss gjennom over 100 år med "lavkarbo" kosthold.

Typisk er det også at når man etter en testperiode går tilbake til normalt kosthold så endres verdiene tilbake til "normalt" (dårlige altså). CONCLUSION:
Over a 3-month study period, a Paleolithic diet improved glycemic control and several cardiovascular risk factors compared to a Diabetes diet in patients with type 2 diabetes.

 • lower levels of glycated haemoglobin (HbA1c)
 • lower levels of triacylglycerol
 • lower diastolic blood pressure
 • lower body-weight
 • lower BMI
 • lower waist circumference
 • and higher mean values of high density lipoprotein cholesterol


2 kommentarer:

 1. Hei! Jeg bare følte jeg måtte legge igjen en kommentar - noe jeg vanligvis aldri gjør.. Du har en helt fantastisk blogg!! Nå har jeg sittet i timesvis og lest ALLE blogginnleggene dine. Det er helt utrolig hvor mye interessant du fører frem i lyset - alt fra kosthold til anatomiforståelse og behandling. Dette var virkelig interessant for en fysioterapeut som meg ;-) Tusen takk og keep on the good work :-D Erika.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fin feedback, Erika.
   Hyggelig å kunne inspirere til økt forståelse for den fantastiske kroppen vår. :)

   mvh Tor

   Slett

Lite energi, overvekt, smerter og dårlig søvn? Her er løsningen!

Det er ikke din skyld at du sliter med dette! Du kan ha fysiologiske ubalanser i kroppen som gjør at tiltakene du gjør ikke virker. Når...