fredag 16. mars 2012

Anbefalt boktips: Bekreftelsen

Normalt legger jeg boktips i menyen til høyre her, men denne boken er så viktig og bra at den fortjener mer plass. Dr. Sofie Hexeberg's siste bok innholder fakta om en rekke livsstilssykdommer pluss historier om pasienter som har blitt friske fra de samme sykdommene gjennom endring av kostholdet.

Dette er en bok som enhver lege eller behandler av mennesker med kroniske plager bør lese og ha liggende framme. Det er også en bok som personer med kroniske plager bør lese for å se hvordan de kan finne en vei ut av plagene sine.

Nå er det ikke spesielt ny kunnskap at sunt kosthold er viktig for god helse. Men de fleste mennesker vet fortsatt ikke HVA som er sunt i forhold til kroniske lidelser. Og at selv om du ikke har fått påvist noen matintoleranse så kan kroppen likevel reagere på matslag (som f.eks gluten), og du blir friskere av å kutte enkelte matvarer ut fra det daglige kostholdet ditt. Selv om alle prøver viser at det ikke skal ha noe å si. Til syvende og sist er det kroppen din som bestemmer hva som tolereres eller ikke!

Sofie skriver også en del om responsen og dialogen med andre leger og medisinstudenter som er interessante.

Sykdommer og plager som blir omtalt i boken er migrene og hodepine, epilepsi, høyt blodtrykk, overvekt og fedme, psoriasis, bekhterevs sykdom, diabetes, leddgikt, cøliaki, crohns sykdom, ulcerøs kolitt,  MS, matintoleranser, søvnvansker, PCOS og graviditet samt psoriasisartritt.I boken blir også den private klinikken Verkstedet nevnt da noen pasienter trenger manuell behandling i tillegg til kostomlegging for å komme helt i mål med optimal helse. 

Verkstedet er en av de få klinikkene som har brukt lavkarbokosthold aktivt i behandlingsplanen gjennom flere år. Informasjonen til pasientene om hvorfor lavkarbokosthold er viktig og hva det gjør med inflammasjoner og smerter i kroppen skaper motivasjon til endring. Noe som er viktig for å komme i mål med annen behandling og gjør at prosessen går raskere. 

Innen behandling av kroniske livsstilssykdommer finnes det nå en fasit på hva som er riktig kosthold. 

Fasiten er lavkarbo, som igjen = naturlig mat slik vi er ment å skulle spise! :)

- Tor


1 kommentar:

  1. Jeg har nettopp begynt å lese i denne boken selv. Morsomt å se hvor friske folk blir!

    SvarSlett

Lite energi, overvekt, smerter og dårlig søvn? Her er løsningen!

Det er ikke din skyld at du sliter med dette! Du kan ha fysiologiske ubalanser i kroppen som gjør at tiltakene du gjør ikke virker. Når...