torsdag 17. desember 2015

Når foten gir muskelsmerter i kroppen

September 2015 hadde jeg gleden av en ukes kurs i London med anatomisten Gary Ward.

Han er mest kjent for boka "What the foot" som snudde opp ned på all kjent anatomi så langt. Ikke fordi det vi har lært før er feil, men mest fordi det er en side til av bildet som blir sjelden nevnt.

Det meste av dagens anatomiundervisning bygger på kunnskap fra døde mennesker. Der det blir kjørt strøm gjennom musklene og vi ser hvordan de trekker seg sammen og oppfører seg. Slik kan muskelfunksjon testes ut uten innblanding fra personen som har musklene.

Studier på levende mennesker er mer utfordrende og ikke uventet, mer nyttige. For levende mennesker i bevegelse oppfører seg annerledes enn døde mennesker på en benk. Dette var et av utgangspunktene når Gary Ward startet studere anatomi. Hvordan oppfører kroppen seg i bevegelse, hva gjør den og hva er det den ikke gjør som den burde gjøre?

I november 2015 var Gary med i det engelske tvprogrammet "Doctor in the house", der familier får besøk av en lege som hjelper dem ut av diverse livsstilsplager. I denne episoden var det en tidligere kroppsbygger som hadde gått 25 år med store ryggsmerter da han ble tatt med til Gary for en sjekk.

Hvordan det gikk kan du se her:


Nå går ikke alltid ting så kjapt som her, men poenget å ta med seg er at det er mulig å endre på tilstander selv om de har "satt" seg over mange år.

På klinikken har vi sett dette i flere år med klientene våre og konseptet til Gary og AiM er et ekstra verktøy å ha i bakhånd når kroniske smerter er på agendaen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Lite energi, overvekt, smerter og dårlig søvn? Her er løsningen!

Det er ikke din skyld at du sliter med dette! Du kan ha fysiologiske ubalanser i kroppen som gjør at tiltakene du gjør ikke virker. Når...