søndag 21. desember 2014

Behandling av kroniske muskelsmerter

Noe ny kunnskap har funnet veien til klinikken, men først og fremst har langt flere puslespillbiter fra bildet som heter "god helse" kommet på plass til en helhet. Der all kunnskap som vi har samlet siste 5 årene nå begynner å gi mening i nye sammenhenger.

Det har gitt klarhet og nye verktøy for systematisk å kunne hjelpe klientene våre til bedre helse, bedre funksjon og bevegelse, og ikke minst mindre opplevelse av smerte.

 Det kan være mange faktorer som spiller inn, og det eneste vi vet er at nervesystemet er i en form for "alarm" modus som gjør at smerter blir en konsekvens. Vi vet også at det aldri er noe "galt" med muskler og ledd som direkte gir kroniske smerter selv om det er lett å tro akkurat det.

Siden vi ikke eksakt kan vite hva som trigger smertene trenger vi en annen innfallsvinkel til det.

Den er som følger; D.R.E.S.S. deg opp for et bedre liv!

Diet = kosthold
Rest = hvile og søvn
Exercise = aktivitet
Stress = både åpenbare stressfaktorer og skjulte
Supplement = kosttilskudd etter behov 
Kroppen din er ment å skulle være selvhelbredene, selvjusterende og i biokjemisk balanse gjennom ulike systemer som avstemmer seg i forhold til hverandre, inkludert nervesystemet. 

Så hvis den fungerer slik, hvorfor har du da plagene dine?


I teorien har vi et perfekt system som vedlikeholder seg selv, men det har noen forutsetninger vi trenger å ta vare på. Vi bør i  minst mulig grad ødelegge systemet gjennom livsstilen vår!

Det perfekte designproduktet kan bli hemmet av dårlig kosthold og lav tilgang til nødvendige næringsstoffer. Vi kan utvikle en dårlig bakterieflora i tarmsystemet, opparbeide oss lekk tarm, mangle nødvendige enzymer for full nedbryting av maten vi spiser, ha parasitter på besøk i tarmen, hormonubalanser, dårlig nattesøvn, kroniske stressfaktorer i det daglige, mangel på gode sosiale relasjoner, eller mangel på daglig aktivitet for å nevne noe.


Jeg følger tankegangen og systematiseringen til livsstilsmedisin i arbeidet mitt, uten å stille diagnoser, men med formål og avdekke potensiale for bedring på de ulike områdene som kan påvirke kroniske muskel og leddplager.Som terapeut er jobben min å avdekke potensiale for bedring, - og ikke minst veilede deg gjennom prosessen!


Det inkluderer å se på alle disse faktorene, gjennom din egen historie, gjennom laboratorietesting, sjekk av muskelubalanser og struktur, bedre øvelser for bevegelsesmønster, bygge opp mindre belastning på vektbærende ledd, dele erfaring tilgjengelig via andre klienter og fagmiljø, og med det kunne skape bedre forutsetninger for deg i prosessen din.


Er det mulig å garantere noe som helst i en slik prosess? Nei.

Vi kan legge til rette for at bedring skal skje gjennom alt som er nevnt over her, og vi kan ha realistiske forventninger til det basert på det vi vet er mulig.


Men det vi ser er at når funksjon bedres og vi avdekker de skjulte stressfaktorene blir det alltid en bedring av et eller annet.


Dette er det vi brenner for og vil hjelpe deg med om du ønsker veiledning til bedre helse.

-------------------------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------------------------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Lite energi, overvekt, smerter og dårlig søvn? Her er løsningen!

Det er ikke din skyld at du sliter med dette! Du kan ha fysiologiske ubalanser i kroppen som gjør at tiltakene du gjør ikke virker. Når...