søndag 4. november 2012

Kroniske plager og hva du kan gjøre

Om du har gått lenge med kroniske plager er det sannsynligvis grunnet en eller flere av disse fire årsakene med noen underpunkter.

1. Du har en inflammasjon gående i kroppen som ikke gir seg. 
- feil på syre / base balansen
- matintoleranser / nedsatt bakterieflora i fordøyelsessystemet
- ugunstig omega 3/6 balanse, altså for mye omega 6 i kostholdet
- høye insulin nivå
- oksidativt stress
- andre årsaker

2. Dårlig bevegelse i hele eller deler av kroppen
- dårlig leddmobilitet
- svak muskulatur
- muskelubalanser
- nedsatt balanse
- skader
- ensidig aktivitet, jobb

3. Kronisk stress
- dårlig pustemønster
- nervesystem i fight or flight modus
- søvnproblemer
- dårlig ernæring
- emosjonelt stress
- lite fysisk aktivitet

4. Problem med stoffskifte, her ment som lavt energinivå i cellene
- nedsatt næringsopptak i cellene
- nedsatt oksygen opptak i celler
- hormonsvikt i produksjon
- nedsatt opptak av thyroidhormoner i celler
- vitamin / mineral mangel eller ubalanse


Summen av en eller flere av disse årsakene gjør at hjernen vår føler overlevelsen som truet, og smerter er varslingsmetoden om at noe er galt. Utfordringen er å finne ut hva problemet er, og siste punktet er definitivt det vanskeligste. Og der du trenger en lege som har kunnskap og kan tenke "ut av boksen" hvis alle blodprøver er innenfor normalen, men du likevel føler deg dårlig og uten energi.

Inflammasjon styres i all hovedsak gjennom kosthold og styrking av immunforsvaret. Samt bevisstgjøring på medikamentbruk som også kan trigge inflammasjon. Ta kostholdet back to basic, med et steinalderkosthold uten "ny" mat som kroppen kan reagere på. Kutt sukker, melk, korn, margarin, planteoljer og andre kilder som er rike på omega 6 eller som inneholder proteiner som kan trigge inflammasjon og autoimmune tilstander i kroppen. Spis vesentlig mer grønnsaker! Få dekket proteinbehovet. Ta omega 3 tilskudd og sjekk vitamin D nivået i kroppen din (det kan være kritisk).

Bevegelsesmønsteret kan du få sjekket hos terapeuter med nødvendig kompetanse på bevegelsesapparatet, og som kan finne de svake leddene i kjeden samt gi korreksjon på oppretting av "feilen". Dette gir trygging av hjernen gjennom bedre funksjon og samspill mellom body og mind.

Stress - her er pusten et avgjørende verktøy sammen med meditasjon. Pusten må ned fra øvre del av brystet og ned i magen, noe som kan være en stor utfordring for mange stressa mennesker. Men pust kan være ren medisin og helt avgjørende for å få løsnet spenninger i øvre rygg og nakke.

Vær din egen lille detektiv på kroppen og sjekk ut om noe av dette stemmer for deg. Du har i så fall et sted å begynne gjenopprettingen og prosessen mot en bedre tilværelse.:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Lite energi, overvekt, smerter og dårlig søvn? Her er løsningen!

Det er ikke din skyld at du sliter med dette! Du kan ha fysiologiske ubalanser i kroppen som gjør at tiltakene du gjør ikke virker. Når...