søndag 9. november 2014

5 grunner til at ALLE kan få mindre smerter!

Hvordan jeg vet det? 

Fordi vi har alle de samme grunnforutsetningene som skal til for en bedring.


1. Du har en hjerne.
Når vi lærer hvordan hjernen vår fungerer gir det oss mulighet til å bruke den bedre til å navigere gjennom livet. Der det før var kronisk stress og drama ligger det åpning for mer ro og harmoni.

2. Du har en kropp som kan bevege seg.
Måten du gjør det på kan være nyttig og bra, på ulike måter begrenset, den kan være oppbyggende men også bidra til kroniske smerter. Men uansett har du mulighet for å endre på bruken, bevegelsesmønster og hva du velger å gjøre med kroppen din.

3. Du har et kosthold.
Det kan være til nytte for deg og holde deg frisk, eller det kan være nedbrytende og gjøre deg syk. Mat inneholder uansett ikke mer enn 3 faser: kjøpe maten, lage maten og spise maten. Uansett hva du velger å spise er det ikke mer komplisert enn det.

4. Du puster.
Den pusten kan være nærmest medisinsk helsebringende, eller den kan bygge opp under stress, dårlig blodsirkulasjon og syreoverskudd. Det å bli bevisst på pustemønsteret ditt kan være et av de aller viktigste helseparametrene du har sammen med maten.

5. Du har dine vaner (eller uvaner)
Helsetilstanden din i dag er summen av alt som har skjedd med deg og alt du har gjort opp gjennom livet. Akkurat nå er du summen av livet ditt på godt og vondt. Hvis du ønsker en endring de resterende årene av livet må noe endres på - om du ønsker å få et annet resultat.

Men hør her: du er god på vaner! 
Du har sannsynligvis vært trofast mot ulike vaner gjennom store deler av livet, noen har vært gunstige for deg, andre kanskje mindre gunstige. De har uansett blitt dannet gjennom hva du har ment å ha mest nytte av. Du har valgt ulike overlevelsesstrategier som har fungert på mange områder - men likevel ikke på andre viktige områder.


Men du er god på vaner, og det blir din styrke også videre 
-  med nye vaner!


Du har altså alle de tingene som skal til får å få et bedre liv fra nå av og videre!Spørsmålet er kun: ønsker du det, og hvilke ressurser kan du ha nytte av videre? :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Lite energi, overvekt, smerter og dårlig søvn? Her er løsningen!

Det er ikke din skyld at du sliter med dette! Du kan ha fysiologiske ubalanser i kroppen som gjør at tiltakene du gjør ikke virker. Når...