søndag 17. april 2011

Ta av skoene, få kontakt med jorda - og bli friskere!

En ting som forundrer forskerne er at vi nordmenn er så mye mer kronisk syke enn mennesker som bor lenger syd. Noen forklaringer går på lite sollys og mangel på vitamin D, andre på manglende dagslys deler av året som kan påvirker humør og psykosomatiske forhold.

Et annet forhold ved klimaet vårt er at vi går lite barbeint ute i naturen. Så kan spørsmålet være hva som er poenget med det..?

Det viser seg gjennom studier at "jording", altså at kroppen vår er i kontakt med moder jord endrer på spenningspotensialet i kroppen vår. Vi er som du vet "elektriske vesener" der alle prosesser i kroppen (celle funksjoner) styres av forskjeller mellom +/- spenninger. Og om du holder i målepinnene på et multimeter vil du få utslag på displayet, det går bokstavelig talt en strøm gjennom kroppen din. Denne strømmen blir jordet og stabilisert når du er i kontakt med bakken, noe som kan påvirke en rekke kroniske lidelser som kroppen sliter med.

Det mest spennende er at "jording" minsker inflammasjonen i kroppen. Når cellene våre forholder seg til spenningspotensiale i luften som er høyt endres cellene våre og de får nedsatt funksjon. Koble til 0 volt gjennom jord og vi har spenningspotensiale som kroppen er designet for gjennom evolusjonen.

Boken "Earthing - the most important health discovery ever?" tar for seg teorien bak dette, og studier som har blitt gjennomført. Det har blant annet vært utført studier på blodlegemene før og etter en 40 minutters spasertur ute barfot gjennom blodprøve før/etter. Som du ser på bildet endret sammensetning seg fra sammenklumping til frittstående celler. Boken tar også for seg en rekke av de mest vanlige kroniske lidelsene våre som fibromyalgi, MS, stress, ryggsmerter, søvnproblemer osv..

Dette kan også være en grunn til at vi føler oss bedre etter et opphold i sydlige strøk der vi går barbeint på stranden en uke eller to......det kan faktisk være ren medisin! Så om du skal følge myndighetenes anbefaling om 30 minutters spasertur hver dag bør denne suppleres med - gå uten sko! Tilbring så mye av tiden som du kan utendørs med bena på gresset, gå turer uten sko og nyt kontakten med moder jord.

Eller det helt optimale i vårt klima - jordingslaken til å sove på!


Studier viser at:
 85 % sovnet fortere
93 % sov bedre gjennom hele natten
82 % opplevde reduksjon i muskelstivhet
74 % opplevde reduksjon eller bortfall av smerter
78 % opplevde bedre helse generelt 

Et søk på PubMed viser at studier bekrefter effekten

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/Videoer om jording:


 

1 kommentar:

  1. Har lest boken og sover jordet på jordingslaken! Anbefales på det sterkeste! Våkner uthvilt og tidlig. Forøvrig en veldig bra blogg :) Verdifull informasjon som bør nå ut til alle.

    In lak'ech kompis :)

    SvarSlett

Lite energi, overvekt, smerter og dårlig søvn? Her er løsningen!

Det er ikke din skyld at du sliter med dette! Du kan ha fysiologiske ubalanser i kroppen som gjør at tiltakene du gjør ikke virker. Når...